Direktlänk till inlägg 7 januari 2009

Planering och förväntningar 2009

Av Emma - 7 januari 2009 21:11

Som vanligt när jag är sjuk är det enda jag kan tänka på att få bli frisk och vad jag ska göra när jag blir frisk. Men innan nyårskvällen så fanns faktiskt mina tankar på 2009 års tävlingssäsong. För vintern är på ett vis rätt tråkig, det finns ju knappt några tävlingar. Ibland undrar jag varför jag gillar att tävla, bl.a så:

-          Blir jag ofta inbillningssjuk dagarna innan

-          Sätter jag sådan press på mig själv att jag har ångest lång tid innan tävling

-          har jag alltid ångest på startlinjen eftersom jag vet att jag kommer att plågas så

På ett vis är multisporttävlingar och orientering mycket bättre, jag kan inte sätta upp några tidsmål vilket gör att pressen/ångesten minskar.

Multisport

Jag och Markus ska satsa på korta klassen i svenska mulitsport cupen www.multisportcupen.se. I år får man räkna resultatet från de 5 bästa  deltävlingarna och eftersom en del tävlingar ligger långt bort kommer det bli en del åkande. Vi tänkte skippa SARA och SM (de tävlingar längst bort) men vi ska försöka få ihop lag till de övriga tävlingarna. På O-ringen upptäckte vi att vi inte är så långt efter de bästa och givetvis är målet att nå topp 3 placeringar men upptäcker vi att alla andra lag är bättre än oss så får vi helt enkelt sänka målen.

Utöver multisportcupen hoppas vi på att testa någon lång klass ihop. Men då måste dock Markus löparknä bli bättre, just nu klarar knät ca 8 km löpning….

Orientering

Givetsvis ska jag fortsätta orientera! Förhoppningsvis kan jag fortsätta försöka mig på svarta banor. Sedan har jag fortfarande inte bestämt mig om OL-klubb. Har jag någon nytta att gå med i en OL-klubb , kommer jag hinna att träna något med dem? Jag hoppas att 2009 avslutas med Stockholm Rogaine, det var en riktig rolig tävling!

Löpning

Jag ogillar mer och mer korta tävlingar. Inför tidigare år har jag alltid haft ett tidsmål på 5 km löpning men i år har jag inte lust med det. Målet är att istället testa mina krafter på 10km. Jag har även funderat på marathon men la ned det när hälsenorna började krångla. Men visst sneglar jag åt långa tävlingar också, t.ex den kortaste klassen i TEC, se http://www.colibri.se/tec/.  Årets första planerade löptävling har jag redan missat, Bore Cup i Vallentuna men det kommer fler löptävlingar att plåga sig på :-)

Cykling

Har inte kollat upp datumen ännu men jag hoppas på Lida Loop i år igen, jag behöver sådana lopp för att träna på min feghet. Sedan kanske det blir Roslagsvåren och/eller Roslagshösten på min racer.

Triathlon

Jag har en förhoppning om att testa triathlon i sommar men då måste jag simma, simma och åter simma. Är jag inte kapabel till att crawla på en tävling så stannar jag hellre hemma. Det finns många spännande tävlingar men främst sneglar jag på SALA Silverman, antingen motionsklass eller ½ ironman.  Vet inte om duathloncupen dyker upp i år igen men jag hoppas på att delta för träningens skull och detta år ska jag strunta i om jag kommer sist!

     

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 13 mars 2012 12:59

Jag har drömt många underbara drömmar om att börja springa igen efter förlossningen. I alla drömmar har löpningen känts väldigt bra och lätt. Verkligheten är dock väldigt annorlunda. I tre veckor har jag joggat 3-4 gånger/vecka men fortfarande får ja...

Av Emma - 3 februari 2012 16:56

Igår fyllde Julia 8 veckor så idag tyckte jag att det äntligen var dags.  Jag har väntat länge, senast jag sprang ett pass var i slutet av min semester…. Jag njöt, finns det någon bättre frihetskänsla än att få springa? De första minuterna kän...

Av Emma - 27 januari 2012 19:04

De senaste två veckorna har jag haft lite svårt att motivera mig emellanåt. En hyggligform känns väldigt avlägsen, jag saknar löpningen och ibland är jag helt enkeltför trött för att egentligen träna. Underbara lilla Julia suger energi från migäven o...

Av Emma - 10 januari 2012 15:44

I söndags genomförde jag mitt första utomhuspass sedan förlossningen. Promenad uppför Hagatoppen 5 ggr. Jag promenerade både uppföroch nerför men ändå blev det fruktansvärt jobbigt. Jag har glömt hur jobbigtdet kan vara att träna och inte blir det ...

Av Emma - 1 januari 2012 22:36

Årets första träningspass blev lite intervaller på crosstrainern i dryga 30 min. Att passetblev så ”långt” som 30min innebär att det först nu börjar kännas som riktigträning, härligt! Har ingen aning om hur orken egentligen ligger till me...

Ovido - Quiz & Flashcards